Pâté de foie de porc (Normandië) |
|
vetspek of ontbijtspek 300 g mager varkensvlees 300 g vet varkensvlees 600 g varkenslever 2 uien peterselie dragon 2 eieren 3 lepels cognac zout peper laurierblad takjes tijm |
|
BereidingBekleed de terrine met vet- of ontbijtspek en bewaar een plakje om te garneren.Maal het varkensvlees, de varkensvlees, uien, peterselie en dragon. Meng de eieren, cosnac, zout en peper en meng door het vlees. Bak een balletje om te proeven. Doe het vlees in de terrine, garneer met het spek in reepjes, laurierbladlaurierblad en takjes tijm, deksel erop en de kier sluiten met een pasta van bloem en water. Zet in een kokend waterbad in de oven en bak 2-2 ˝ uur op 175°. Laat de terrine afkoelen met een plankje erop waarop een gewicht van 1 kg staat. Bewaar 3-7 dagen. BenodigdhedenVoor een terrine van 2 l met deksel. |
Home > Recepten