Home > Recepten

Pâté de foie de porc (Normandië)

vetspek of ontbijtspek

300 g mager varkensvlees

300 g vet varkensvlees

600 g varkenslever

2 uien

peterselie

dragon

2 eieren

3 lepels cognac

zout

peper

laurierblad

takjes tijm
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Pâté's; Frans (Normandië)
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Bekleed de terrine met vet- of ontbijtspek en bewaar een plakje om te garneren.

Maal het varkensvlees, de varkensvlees, uien, peterselie en dragon. Meng de eieren, cosnac, zout en peper en meng door het vlees. Bak een balletje om te proeven.

Doe het vlees in de terrine, garneer met het spek in reepjes, laurierbladlaurierblad en takjes tijm, deksel erop en de kier sluiten met een pasta van bloem en water.

Zet in een kokend waterbad in de oven en bak 2-2 ˝ uur op 175°. Laat de terrine afkoelen met een plankje erop waarop een gewicht van 1 kg staat.

Bewaar 3-7 dagen.

Benodigdheden

Voor een terrine van 2 l met deksel.