Home > Recepten

Pompoensoufflé

350 gr pompoen (Hokaido), geschild en in stukjes gesneden

boter

2 el paneermeel

2 el bloem

1/8 l vers sinaasappelsap (=2 sinaasappels)

1/2 el limoen- of citroensap

1 cm geraspte gember

1 eierdooier

1/2 tl zout

3 el versgeraspte Parmezaanse kaas

4 eiwitten

4 kervel of peterselieplukjes



Tip: Hokaido pompoen vindt u in de natuurvoedingswinkel
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Leg de pompoenstukjes in een warmtebestendige zeef of een stoommandje en zet dit in een pot met een bodem water. Stoom de pompoen tot hij gaar is (het water mag de pompoen niet raken). Pureer dan de pompoenstukjes.

Strijk ondertussen 4 soufflépotjes in met boter en strooi er het paneermeel in. Verwarm de oven voor op 200°.

Smelt 30 gr boter in een steelpannetje en roer er de bloem door.

Voeg vervolgens beetje bij beetje het sinaasappelsap en het limoensap toe tot het mengsel dikker wordt. Doe er de gember bij.

Laat al roerende 30 sec koken.

Neem de pan van het vuur en roer er de eierdooier, de pompoen, het zout en 2 el Parmezaanse kaas door.

Klop de eiwitten stijf en haal ze dan voorzichtig door het pompoenmengsel. Doe het mengsel in de soufflépotjes en strooi er de rest van de kaas over.

Zet de vormpjes in de oven en bak de soufflé 10 à 15 min (al naargelang de oven waarmee u werkt: warme lucht of gewoon) tot hij mooi gerezen is en er stevig uitziet. Versier de soufflé nog met een plukje peterselie of kervel.

Notities

Dien onmiddellijk op met een glaasje witte wijn.