Home > Recepten

Salade met bosduiven

2 bosduiven

peper, zout en cayennepeper

boter

100 gr gerookte spekreepjes, zeer fijn gesneden

1-2 fijngesnipperde sjalotjes

0.3 dl rode wijnazijn

0.6 dl olijfolie

1/2 krulsla (het lichtgele binnenste deel)

50 gr veldsla

1/2 rode krulsla

2 witloofstruikjes

1 tomaat in schijfjes, of 6 kerstomaatjes
  • Omschrijving recept: Salades; Wildgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Kruid de bosduiven met peper, zout en cayennepeper en kleur ze mooi in een noot boter. Laat ze gedurende ong 15 minuten in de oven, of in een kookpot rose bakken. Voeg er op het laatst de spekreepjes bij.

Laat dan afkoelen.

Laat voor de vinaigrette de fijngesneden sjalotjes even opkoken in de rode wijnazijn en werk dan af met de olijfolie, peper en zout en cayennepeper.

Vorm een bloem met de verschillende gewassen slasoorten. Verwijder het borstvlees van de afgekoelde bosduiven. Snijd de borst in waaiervorm en schik deze in het midden van de sla.

Voor het opdienen warmt u de pan waarin de bosduiven gebakken worden nog even op, giet u de jus af en warmt u hierin de vinaigrette met het spek lichtjes op. Lepel dit over de sla en serveer onmiddellijk.