Home > Recepten

Salade van appels en varkensvlees voor twee

1/4 kop geroosterde amandelschilfers (1 kop = 2,5 dl)

1 kop gekookt varrkens of kippenvlees, in blokjes

1 kleine rode appel

2 tl citroensap

1/2 kop druiven

2 el mayonaise

1/4 tl sojasaus

1/2 tl kerriepoeder

Knapperige groene sla
  • Omschrijving recept: Salades; Varkensvleesgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Rooster de amandelen gedurende 10 min. in een tefalpan, tot ze goudbruin zijn.



Meng ze met het vlees. Snijd de appel in dunne schijfjes en besprenkel met citroensap. Voeg bij het vlees. Roer er de druiven doorheen.



Vermeng mayonaise met sojasaus en kerrie en giet over de slade. Laat 15 min. afgedekt in de koelkast staan. Serveer op slablaadjes.