Kabeljauwwangen, gebakken/gekookt spekslaatje |
|
150 g gemengde sla 2 el olijfolie 2 dikke sneden gerookt spek (+ 1 cm dik) 1-2 kabeljauwwangen (best bij voorbaat bestellen) boter 3 el sherry-azijn 2 el gesnipperde pijpuitjes of bieslook peper en zout Tip: De kabeljauwwangen kunt u vervangen door lottewangen (duurder) of roggewangen (goedkoper). |
|
BereidingWas de sla en laat ze uitlekken, kruid met peper en zout en meng er de olijfolie onder.Verdeel de sla over de 4 borden. Ontzwoerd het spek en snijd het in dunne reepjes. Smelt in een pan een nootje boter en bak er de kabeljauwwangen en het spek in gaar. Blus met de sherry-azijn. Schik de kabeljauwwangen en het spek op de salade en overgiet met de warme vinaigrette. Bestrooi met wat fijngesnipperde pijpuitjes of bieslook. |
Home > Recepten