Home > Recepten

Kabeljauwwangen, gebakken/gekookt spekslaatje

150 g gemengde sla

2 el olijfolie

2 dikke sneden gerookt spek (+ 1 cm dik)

1-2 kabeljauwwangen (best bij voorbaat bestellen)

boter

3 el sherry-azijn

2 el gesnipperde pijpuitjes of bieslook

peper en zout



Tip: De kabeljauwwangen kunt u vervangen door lottewangen (duurder) of roggewangen (goedkoper).
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten; Varkensvleesgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Was de sla en laat ze uitlekken, kruid met peper en zout en meng er de olijfolie onder.

Verdeel de sla over de 4 borden.

Ontzwoerd het spek en snijd het in dunne reepjes.

Smelt in een pan een nootje boter en bak er de kabeljauwwangen en het spek in gaar. Blus met de sherry-azijn.

Schik de kabeljauwwangen en het spek op de salade en overgiet met de warme vinaigrette. Bestrooi met wat fijngesnipperde pijpuitjes of bieslook.