Paddestoelentaartje, romig |
|
1 bosje peterselie 2 sjalotten 2 teentjes look 8 taartjes van boter 750 gr gemengde paddestoelen (bvb kampernoelies, stekelzwam, eikezwam) boter 100 gr rundermerg het sap van 1/2 citroen 1 dl room 15 druppels tabasco 1 el bloem peper en zout |
|
BereidingWas de peterselie en hak ze fijn. Pel de sjalotten en de teentjes look en snipper ze fijn.Verwarm de taartjes ca 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Maak de verschillende paddestoelen zorgvuldig schoon. Smelt een nootje boter en bak er de paddestoelen kort maar hevig in. Giet ze vervolgens door een zeef en bewaar het vocht. Schep de paddestoelen opnieuw in de pan en roerbak ze, samen met de sjalot- en looksnippers en het rundermerg, verder gaar. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Voeg de room bij het kookvocht van de champignons en roer er de tabasco onder. Breng aan de kook en kruid met wat zout. Vermeng 1 eetlepel boter met de bloem en roer dit, van het vuur af, onder de roombereiding. Voeg er vervolgens de paddestoelen aan toe en laat even warmen. Meng er tenslotte de gehakte peterselie onder en schep de vulling in de taartjes. |
Home > Recepten