Home > Recepten

Worstgoulashtaartje

40 gr boter

40 gr bloem

4 dl vleesbouillon

1/2 dl droge witte wijn

1/2 dl room

300 gr boterhamworst in sneden van 1/2 cm dikte

10 peterselietakjes

6 seldertakjes

6 boter-taartjes

nootmuskaat, peper en zout
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Smelt de boter, roer er de bloem onder en laat even meebakken. Voeg al roerend de bouillon, de wijn en de room toe en laat gedurende 15 minuten zachtjes inkoken.

Snijd de worst in stukjes.

Was de peterselie en de selder en hak ze fijn. Houd enkele peterselieplukjes apart voor het garnituur.

Voeg de worst en de groenten bij de saus en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de taartjes gedurende 10 minuten in een oven van 180°C en vul ze met de bereiding. Strooi er peterselieplukjes over en dien op.