Zalm en sint-jacobsvrucht, vers gemarineerde |
|
1 grote ragfijn versnipperde sjalot 1/2 botje ragfijn versnipperde bieslook 2 takjes ragfijn versnipperde dille 1 el frambozenazijn 1 el citroensap 2 el walnotenolie 2 el arachideaolie 1 el roze peperbollen peper en zout 4 mooie grote rauwe sint-jacobsvruchten zonder kuit 4 blaadjes rode friseesla |
|
BereidingBereid een vinaigrette met de sjalot, de bieslook, de dille, de frambozenazijn, het citroensap, de noten- en arachide-olie, de roze peperbollen en peper en zout.Snijd de sint-jacobsvruchten horizontaall in dunne plakjes en leg ze in het midden van 4 grote ronde borden dakpansgewijs in een cirkel. Middenin de cirkel zet u een klein blaadje rode friseesla rechtop. Schik de zalm rond de sint-jacobsvruchten. Strijk zowel de zalm als de sint-jacobsvrucht heel lichtjes in met de vinaigrette, zodat het garnituur in de vinaigrette gelijkmatig verdeeld wordt op het bord. NotitiesServeer hierbij afzonderlijk een warme toast. |
Home > Recepten