Home > Recepten

Zalm en sint-jacobsvrucht, vers gemarineerde

1 grote ragfijn versnipperde sjalot

1/2 botje ragfijn versnipperde bieslook

2 takjes ragfijn versnipperde dille

1 el frambozenazijn

1 el citroensap

2 el walnotenolie

2 el arachideaolie

1 el roze peperbollen

peper en zout

4 mooie grote rauwe sint-jacobsvruchten zonder kuit

4 blaadjes rode friseesla
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Schelpdiergerechten; Marinades; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Bereid een vinaigrette met de sjalot, de bieslook, de dille, de frambozenazijn, het citroensap, de noten- en arachide-olie, de roze peperbollen en peper en zout.

Snijd de sint-jacobsvruchten horizontaall in dunne plakjes en leg ze in het midden van 4 grote ronde borden dakpansgewijs in een cirkel.

Middenin de cirkel zet u een klein blaadje rode friseesla rechtop.

Schik de zalm rond de sint-jacobsvruchten. Strijk zowel de zalm als de sint-jacobsvrucht heel lichtjes in met de vinaigrette, zodat het garnituur in de vinaigrette gelijkmatig verdeeld wordt op het bord.

Notities

Serveer hierbij afzonderlijk een warme toast.