Home > Recepten

Toast met twee soorten kaas, warme

8 sneetjes wit brood

4 sneetjes Breugelkaas

4 sneetjes Echte Loo

boter

150 gr bacon



Voor het garnituur:

tuinkers
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Kaasgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Marc AuwersMarc Auwers

Bereiding

Verwijder de brood- en kaaskorsten en snijd de kaas vervolgens op maat van het brood.

Rooster de sneetjes brood.

Smeer een ovenschotel in met boter en leg er, naast elkaar, 4 geroosterde toasten in. Leg er vervolgens een sneetje Breugelkaas, een tweede geroosterde toast en tenslotte een sneetje Echte Loo op.

Snijd de bacon in stukjes en bak deze in een nootje boter. Verdeel de gebakken bacon over de toastjes en plaats de schaal in de oven, onder de grill, tot de kaas smelt.

Was de tuinkers.

Leg de toastjes op een bord en versier ze met wat tuinkers.