Home > Recepten

Zalmballotine

4 verse zalmfilets van 75 gr

4 kleine scholfilets van 75 gr

peper en zout

50 gr spinazie

1.5 dl mayonaise

1/2 dl room

cognac of whisky

ketchup

cayennepeper

luzernescheuten

tuinkers
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

De dag vooraf:

Klop de visfilets plat tussen boterhampapier of plastiekfolie. Kruid met peper en zout.

Ontnerf de spinazie, was ze en blancheer ze in lichtgezouten water.

Verfris onder koud water en laat uitlekken.

Leg achtereenvolgens een plakje scholfilet, een blad spinazie en een plakje zalm op elkaar en rol dit op. Smeer een stuk aluminiumfolie lichtjes in met boter en verpak hierin de ballotine. Kook de ballotine 20 minuten in lichtjes gezouten water (90 °C). Laat het rolletje afkoelen, haal het uit de verpakking en laat het nog een nachtje afgedekt rusten in de koelkast.



Maak een cocktailsaus met 1.5 dl mayonaise, 1/2 dl licht opgeklopte room, wat cognac of whisky, ketchup, cayennepeper en eventueel een beetje zout.



De dag zelf:

Snijd het rolletje in sneetjes en schik 5 tot 6 sneetjes op een bord.

Versier met de luzernescheuten en de tuinkers.

Notities

Drink hierbij een droge witte wijn of een pilsje.