Home > Recepten

Zeevruchtensalade

2 kg mosselen

1,5 dl droge witte wijn

100 gr uien in stukken

100 gr wortel

1/2 gele paprika

1/2 rode paprika

200 gr gekookte inktvisringen

200 gr Noorse garnalen

60 gr zwarte olijven zonder pit

2 tl kappertjes

1 uitgeperste citroen

1 dl olijfolie

peper

zout

3 fijngeknipte takjes peterselie

20 fijngeknipte sprietjes bieslook

8 blaadjes sla (lollo bionda; eikeblad)
  • Omschrijving recept: Salades; Schelpdiergerechten; Inktvisgerechten; Garnalengerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Mosselen onder koud water spoelen. Geopende en kapotte exemplaren verwijderen. In vergiet laten uitlekken. In grote pan doen: 1 dl water, wijn, ui en wortel Aan de kook brengen. Mosselen erop leggen.

Op hoog vuur met deksel op pan in 8 minuten koken tot ze allemaal open zijn. Af en toe omschudden. Mosselen uit schelpen nemen en laten afkoelen.

Paprika's met dunschiller schillen. In dunne reepjes snijden.

In kom doen: inktvis, garnalen, mosselen, paprika, olijven en kappertjes.

In kommetje doen: citroensap, olijfolie, peper en zout.

Door elkaar kloppen. Peterselie en bieslook erdoor roeren.

Dressing over zeevruchtensalade schenken.

Afgedekt in de koelkast zetten