Zeevruchtensalade |
|
2 kg mosselen 1,5 dl droge witte wijn 100 gr uien in stukken 100 gr wortel 1/2 gele paprika 1/2 rode paprika 200 gr gekookte inktvisringen 200 gr Noorse garnalen 60 gr zwarte olijven zonder pit 2 tl kappertjes 1 uitgeperste citroen 1 dl olijfolie peper zout 3 fijngeknipte takjes peterselie 20 fijngeknipte sprietjes bieslook 8 blaadjes sla (lollo bionda; eikeblad) |
|
BereidingMosselen onder koud water spoelen. Geopende en kapotte exemplaren verwijderen. In vergiet laten uitlekken. In grote pan doen: 1 dl water, wijn, ui en wortel Aan de kook brengen. Mosselen erop leggen.Op hoog vuur met deksel op pan in 8 minuten koken tot ze allemaal open zijn. Af en toe omschudden. Mosselen uit schelpen nemen en laten afkoelen. Paprika's met dunschiller schillen. In dunne reepjes snijden. In kom doen: inktvis, garnalen, mosselen, paprika, olijven en kappertjes. In kommetje doen: citroensap, olijfolie, peper en zout. Door elkaar kloppen. Peterselie en bieslook erdoor roeren. Dressing over zeevruchtensalade schenken. Afgedekt in de koelkast zetten |
Home > Recepten