Kipterrine en Cranberrysaus |
|
Voor de terrine: 2 dubbele kipfilets (650 g) 1,5 dl Noilly Prat 5 peperkorrels 1 tl tijm 2 dikke plakken ham van 100 g 250 gr mager kalfsvlees 250 gr mager varkensvlees 1 el bot 1 fijngesnipperde ui 50 gr gepelde pistachenootjes 1 ei 50 gr sperziebonen peper zout Voor de cranberrysaus: 1/2 dl sinaasappelsap 1 dl rode port 50 gr suiker 1/2 tl kruidnagelpoeder 1/2 tl gemberpoeder 250 gr diepvries cranberries |
|
Bereiding1/2 deel van kipfilets in repen van 2,5 cm snijden. In platte schaal leggen. Toevoegen: Vermout, peperkorrels en tijm. Minstens 1 uur in de koelkast laten staan.Intussen ham overlangs in repen van 2,5 cm snijden. Rest kipfilets, kalfsvlees en varkensvlees in stukjes snijden. In keukenmachine fijnmalen. In koekenpan boter verhitten. Ui 3 min. zachtjes bakken. In kom doen: ui, fijngemalen vlees, pistachenootjes, ei, zout en peper. Kip (uit de koelkast) erboven afgieten. Door elkaar mengen. Oven voorverwarmen op 175 C. In ruim water sperziebonen 2 min. koken. Onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Terrinevorm dik invetten. 1/3 deel van het vleesmengsel in vorm scheppen en goed aandrukken. Achtereenvolgens op elkaar leggen: helft van de ham, sperziebonen, 1/2 deel van vleesmengsel, kip, rest van ham, rest van vleesmengsel. Gladstrijken. Vorm met aluminiumfolie afdekken. Vorm in braadslede zetten. Voor helft vullen met kokend water - au bain-marie. In midden van oven in 1,5 uur gaar laten worden. Laten afkoelen. Op plank terrine keren. In plakken van 2,5 cm snijden. Saus: In pan alle ingredienten doen. 15 min. koken. Af en toe roeren. BenodigdhedenExtra nodig: terrine- of cakevorm van 1 liter |
Home > Recepten