Kip-frambozenpasteitje |
|
1 kippenfilet van ca 250 gr boter 1 el vloeibare honing 3 el frambozenazijn 1.5 dl room 1 el bloem 1 tl groene peperbolletjes 20 mini-pasteitjes van boter 20 frambozen peper en zout |
|
BereidingSnijd de kippenfilet en kleine blokjes van ca. 1/2 cm en bak deze ca 2 minuten in een nootje boter. Voeg er de honing aan toe en laat even karameliseren. Roer er, achtereenvolgens, de azijn, en de room onder en laat nog even inkoken.Kneed 1 eetlepel boter onder de bloem en bind de saus met deze roux. Voeg er de groene peperbolletjes aan toe en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Verdeel deze bereiding over de mini-pasteitjes en plaats ze ca. 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Haal de pasteitjes uit de oven, versier ze met een framboosje en serveer ze onmiddellijk. |
Home > Recepten