Home > Recepten

Pureetaart

750 g aardappelen

2 courgetten

4 artisjokharten (uit blik)

2 el zure room

boter

100 g gekookte ham

150 g Cambozola

1 tl oregano

1 tl gehakte basilicum

2 el olijfolie

1 el gehakte peterselie

peper van de molen, zout, nootmuskaat
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Aardappelgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Was de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Was de courgetten en kook ze in hun geheel beetgaar in lichtgezouten water. Laat de artisjokharten uitlekken. Giet de aardappelen af, pel ze onmiddellijk en pureer ze. Roer er de zure room en een nootje boter onder en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Smeer een taartvorm van ca. 23 cm diameter in met boter en verdeel er de puree over. Snijd de ham in stukjes en leg deze op de puree.

Snijd de courgetten in rondjes en schik ze naast elkaar op de taart, versier met de artisiokharten.

Verdeel de kaas in stukjes en leg ze op de courgetten. Bestrooi het geheel met oregano en basilicum en wat peper van de molen.

Besprenkel met de olijfolie en zet de taart gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Bestrooi met de peterselie en dien warm op.



Tip

Door sappige groenten bovenop de puree te leggen droogt deze minder uit.

Notities

Drink er een glaasje frisse rosé bij.