Spinazietaart met nootjes |
|
8 plakjes bladerdeeg 100 g geraspte kaas 450 g diepvries spinazie 1 blik tomaatblokjes, uitgelekt 2 eieren zout peper 50 g geraspte parmezaan 1 geperst teentje knoflook 45 g gehakte walnoten of pijnboompitten 1 losgeklopte eierdooier |
|
BereidingOven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg met geraspte kaas bestrooien. 5 plakjes uitrollen tot cirkel van 28 cm. Vorm ermee bekleden. Spinazie in zeef ontdooien, vocht eruit drukken. Spinazie, tomaat, eieren, zout, peper, kaas, knoflook en noten door elkaar roeren. Mengsel in vorm scheppen.3 deegplakjes uitrollen tot cirkel van 22 cm. In deeg rijen sneetjes van 2 cm maken, met 1 cm tussenruimte. Deeg iets openrekken, zodat de sneetjes gaan openstaan. Over vulling draperen. Randen met eierdooier aan elkaar plakken. Deeg met eidooier bestrijken. Taart in oven in 25 min. goudbruin bakken. Benodigdhedenquichevorm van 24 cm |
Home > Recepten