Home > Recepten

Spinazietaart met nootjes

8 plakjes bladerdeeg

100 g geraspte kaas

450 g diepvries spinazie

1 blik tomaatblokjes, uitgelekt

2 eieren

zout

peper

50 g geraspte parmezaan

1 geperst teentje knoflook

45 g gehakte walnoten of pijnboompitten

1 losgeklopte eierdooier
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Groentegerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg met geraspte kaas bestrooien. 5 plakjes uitrollen tot cirkel van 28 cm. Vorm ermee bekleden. Spinazie in zeef ontdooien, vocht eruit drukken. Spinazie, tomaat, eieren, zout, peper, kaas, knoflook en noten door elkaar roeren. Mengsel in vorm scheppen.

3 deegplakjes uitrollen tot cirkel van 22 cm. In deeg rijen sneetjes van 2 cm maken, met 1 cm tussenruimte. Deeg iets openrekken, zodat de sneetjes gaan openstaan.

Over vulling draperen. Randen met eierdooier aan elkaar plakken. Deeg met eidooier bestrijken. Taart in oven in 25 min. goudbruin bakken.

Benodigdheden

quichevorm van 24 cm