Home > Recepten

Worteltaartje&zeetongreepjes en gerookt wortelsaus

2 zeetongen

1/2 kg aardappelen

6 dikkke wortelen

sap van 2 dikke wortelen

sherry-azijn

20 gr gerookt spek

1 dl visfumet

2 dl room

1 courgette

4 takjes peterselie

4 mespuntjes kaviaar

2 klontjes boter
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Visgerechten; Sausjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Saus:

Wortelsap, visfumet, sherry-azijn en spek laten inkoken. Room toevoegen en tot gewenste dikte laten inkoken.

Mixen, passeren en monteren met boter,afkruiden met peper en zout.



Wortelstamppot maken verrijken met room, kleine woretl en courgette balletjes uitsteken en blancheren.



Zeetongfilets in smalle reepjes snijden en snel aanbakken in boter.

Het geheel opbouwen in een cylinder in het midden van een bord plaatsen daarrond de saus met de balletjes, versieren met peterselie.