Home > Recepten

Biefstukreepjes en knapperige groenten, krokant

2 el wijnazijn

2 el sojasaus

1 el sesamolie

1 tl suiker

50 gr gedroogde Chinese paddestoelen

3 el olie

400 gr biefstuk, in reepjes

1 teentje knoflook, geperst

1 grote ui, in ringen

1 rode en groene paprika, in reepjes

150 gr bleekselderij, in stukjes

2 wortels, in plakjes

300 gr chinese kool, in reepjes

zout

peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Azijn, sojasaus, sesamolie en suiker mengen. Hierin paddestoelen 30 min. weken. Laten uitlekken (vocht bewaren) en in plakjes snijden.



In wok 1 eetl olie verhitten en biefstuk 5 min. roerbakken. Uit pan nemen.



2 eetl. olie toevoegen en knoflook, ui, paprika 4 min. roerbakken.

Bleekselderij en wortel toevoegen en 2 min. knapperig bakken. Kool en uitgelekte paddestoelen toevoegen en nog 2 min. roerbakken. Weekvocht toevoegen en goed doorwarmen. Biefstuk erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.

Notities

Serveer met mie