Home > Recepten

Runderribbetjes, Michael's gestoofde

Voor de saus:

1 grote fijngehakte ui

1 fijngehakte wortel

1 fijngehakte seldersteel

1 el fijngehakt look

1 el tomatenpasta

3 kg ribbetjes

1,5 theel. zout

1 theel. vers gemalen peper

1 l runder- of kippenbouillon

3 laurierblaadjes

1 takje verse tijm of 1/2 teel gedroogde tijm



Voor de ribbetjes:

3 kg gestoofde ribbetjes

het stoofvocht van de ribbetjes

1 el bruine suiker

1/2 dl wijnazijn

2 el ketchup

1 el droge mosterd

1 teel Worcestershire saus

1/4 teel gemalen kruidnagel

1 teel chilipoeder

1/4 teel cayennepeper





-
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

SAUS: Meng uien, wortel, selder, look en tomatenpasta en plaats in een ovenpan die groot genoeg is om er de ribbetjes in een laag in te leggen. Leg de ribbetjes er bovenop en besprenkel met peper en zout.

Voeg bouillon, laurier en tijm toe. Bedek de pan en zet gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven van 350°F. Haal uit de oven en verwijder de ribbetjes. Laat afkoelen. Zeef het braadvocht en gooi de groenten weg.



RIBBETJES: Doe suiker en azijn in een pannetje en kook in tot een stroop, ongeveer 8 minuten. Voeg dan onmiddellijk het braadvocht toe, vervolgens de ketchup, mosterd, Worcestershiresaus, kruidnagel, chilipoeder en cayennepeper. Laat inkoken tot een dikke saus. Haal van het vuur en houd apart.



Plaats de met saus bestreken ribbetjes in een roosterpan in de oven en grill 30 min; bestrijk ze om de 10 min. met meer saus.