Ossenhaas met bospaddestoelen |
|
4 sneden mager spek boter 150 gr cantharellen (hanekammen) 4 stukken ossenhaas van 150 gr elk 2 gehakte sjalotjes 1 dl droge witte wijn 2.5 dl room 1 el gehakte bieslook 1 bosje waterkers aardappelkroketjes |
|
BereidingHaal het zwoerd van het spek en snijd het in reepjes. Smelt een nootje boter en bak de spekreepjes hierin krokant.Laat ze uitlekken op absorberend keukenpapier. Haal de steeltjes van de cantharellen en bak de hoekjes eventjes in boter. Bak de ossenhaas in boter, naar wens saignant, … point of bien cuit. Neem de ossenhaasjes uit de pan en fruit in dezelfde pan de sjalotjes. Blus met de wijn en laat bijna volledig uitkoken. Voeg dan de room toe en laat inkoken tot een gladde saus. Doe de hanekammen, het spek en de bieslook bij en controleer de kruiding. Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout. Schik de ossenhaasjes op borden en lepel er de saus over. Werk af met een bosje waterkers en aardappelkroketjes. NotitiesServeer hierbij een glaasje St-Amour. |
Home > Recepten