Home > Recepten

Runderribbetjes uit de oven

1,5 tot 2 kg ribbetjes

1/3 kop Dyon mosterd (1 kop = 2,5 dl)

2 el rode wijnazijn

1/4 kop slaolie

1 uitgeperst teentje knoflook

1/2 teel tijm

1/2 teel Worcestershiresaus

1/4 teel peper

waterkers (opt.)
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Meng de mosterd met de azijn in een kommetje. Giet er dan langzaam de slaolie bij, terwijl u blijft roeren. Voeg vervolgens look, tijm, peper en worcestershiresaus toe. Meng goed. Borstel 2/3 van dit mengsel over het vlees. Prik daarna het vlees langs alle kanten in met een vork.



Rooster het vlees in een voorverwarmde oven, draai ze verscheidene keren om en bestrijk ze regelmatig met het overgebleven mengsel.

Dien ze op een voorverwarmde schotel op, gegarneerd met waterkers.