Vleeskoekjes |
|
2 el olie 500 g rundergehakt 1 fijngehakte ui 1 geperste look 240 g gepelde, van zaad ontdane gehakte tomaten zout peper 1 verse rode peper in reepjes 1/2 theel. thijm 2 geklopte eieren 1 opgeklopt eiwit kant en klaar bladerdeeg. |
|
BereidingBak het gehakt in de olie.Voeg ui en look toe en sudder tot de ui gaar is. Voeg tomaten, zout, peper, rode peper en thijm toe en bak al roerend gedurende 5 minuten. Het mengsel moet droogkoken. Haal de pan van het vuur en roer er de 2 opgeklopte eieren door. Zet de pan terug op het vuur en kook nog 3 minuten. Laat afkoelen. Maak rondjes van het deeg met een doorsnede van 12 cm. Leg daar aan een zijde 2 of 3 eetl. vlees op en vouw dicht tot een maantje. Zorg ervoor dat de kanten goed op elkaar kleven. Beborstel met eiwit en prik erin om de stoom eruit te laten. Bak op een bakplaat gedurende 30 minuten, stand 7. NotitiesServeer met een salade en gebakken aardappels. |
Home > Recepten