Home > Recepten

Lamssoep met courgettes

500 gr lamsvlees met mergpijp

1 1/2 liter water

1 theelepel zout

versgemalen zwarte peper

6 eetlepels ongekookte rijst

250 gr geschilde en in stukjes gesneden courgette

1/4 theelepel kaneel
  • Omschrijving recept: Soepen; Midden-Oosten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe het lamsvlees in een middelgrote soeppot.

Voeg het water toe met zout en peper.

Doe het deksel erop en laat het 1 1/2 uur koken.

Haal het bot eruit en snijd het vlees in stukjes van 2 cm.

Doe het vlees met het kookvocht en het merg weer in de pan.

Voeg de rijst en de courgettes toe, doe het deksel er weer op en kook 20 minuten zachtjes.

Bestrooi de soep vlak voor het opdienen met kaneel.