Home > Recepten

Leversoep uit de Levant

4 eetlepels boter

250 gr lamslever

16 sjalotten in grote stukken

4 geschilde, ontpitte en in stukken gesneden rijpe tomaten

1 1/2 liter rundvleesbouillon

2 teentjes knoflook uit de knijper

1/2 theelepel gedroogde marjolein

1 theelepel zout

versgemalen zwarte peper.
  • Omschrijving recept: Soepen; Lamsvleesgerechten; Midden-Oosten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit 2 eetlepels boter in een koekepan, leg de lever erin en laat die aan iedere kant 1 1/2 minuut bakken.

Haal de lever uit de pan en snijd hem in blokjes van 1 1/2 cm.

Verhit de rest van de boter in een soeppot en bak de sjalotten 1½ minuut.

Doe de tomaten, knoflook, bouillon, marjolein, zout en peper erbij.

Breng het aan de kook en voeg de lever toe.

Draai het vuur laag en laat de soep nog 40 minuten koken.

Serveer heet.