Home > Recepten

Hummus 4

200 gr kekererwten

zout (liefst grof zeezout)

1-2 teentjes knoflook

125 gr sesamzaad

± 1 glas -water

1 uitgeperste citroen

1 theelepel paprikapoeder

mespuntje cayennepeper

zwarte olijven

olijfolie

peterselie
  • Omschrijving recept: Sausjes; Borreljapjes; Midden-Oosten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de kekererwten met wat zout gaar (ca 2 Uur).

Wrijf ze door een zeef of maak er puree van met een mixer.

Laat de sesamzaadjes in een droge koekenpan springen.

Meng in een vijzel dan de zaadjes met de fijngewreven knoflook en ½ theelepel zout goed door elkaar.

Voeg nu geleidelijk het water toe tot een mengseltje is ontstaan.

Roer dit door de erwtenpuree met het citroensap en cayennepeper en maak het geheel op smaak af.

Schep de dikke puree in een schaal in de vorm van een bergje en trek er met een lepeltje geultjes in.

Laat daarin een klein beetje olijfolie lopen.

Garneer verder met zwarte olijven en peterselie en stuif er een beetje paprikapoeder over.

Notities

Geef hierbij kleine stukjes witbrood om er de hummus mee op te dippen.