Hummus 5 |
|
400 gr kikkererwten 1 theelepel komijnpoeder 3 teentjes knoflook 1 theelepel zout 1 dl tahin (sesampasta) het sap van 2 limoenen een flinke scheut olijfolie eventueel wat kikkererwtenvocht 1 eetlepel olijfolie wat paprikapoeder 2 eetlepels lichtgeroosterde pijnboompitten |
|
BereidingEen lekker smeerseltje voor op een stukje brood.Laat 400 gr kikkererwten uit blik uitlekken, vang het vocht op. Pureer de kikkererwten met 1 theelepel komijnpoeder, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 1 dl tahin (sesampasta), het sap van 2 limoenen, een flinke scheut olijfolie en eventueel wat kikkererwtenvocht tot een smeerbare massa. Strooi er voor het serveren 1 eetlepel olijfolie, wat paprikapoeder en 2 eetlepels lichtgeroosterde pijnboompitten over. |
Home > Recepten