Home > Recepten

Hummus 5

400 gr kikkererwten

1 theelepel komijnpoeder

3 teentjes knoflook

1 theelepel zout

1 dl tahin (sesampasta)

het sap van 2 limoenen

een flinke scheut olijfolie

eventueel wat kikkererwtenvocht

1 eetlepel olijfolie

wat paprikapoeder

2 eetlepels lichtgeroosterde pijnboompitten
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Sausjes; Midden-Oosten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Een lekker smeerseltje voor op een stukje brood.

Laat 400 gr kikkererwten uit blik uitlekken, vang het vocht op.

Pureer de kikkererwten met 1 theelepel komijnpoeder, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 1 dl tahin (sesampasta), het sap van 2 limoenen, een flinke scheut olijfolie en eventueel wat kikkererwtenvocht tot een smeerbare massa.

Strooi er voor het serveren 1 eetlepel olijfolie, wat paprikapoeder en 2 eetlepels lichtgeroosterde pijnboompitten over.