Home > Recepten

Hummus 6

1 eetlepel saffloerolie

2 eetlepels gehakte ui

1 fijngehakt teentje knoflook

1/4 kop gehakte peterselie

1 theelepel basilicum

1/4 theelepel gemalen koriander

1/4 theelepel oregano

1/4 theelepel zwarte peper

Blikje kikkererwten van 480 gr

3 eetlepels citroensap

2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

1 dessertlepel komijn



Voor de garnering:

citroenpartje, kerstomaatjes, verse takjes peterselie
  • Omschrijving recept: Sausjes; Borrelhapjes; Midden-Oosten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in een klein pannetje en sauteer de ui en knoflook tot de ui zacht is.

Voeg de kruiden toe en roer tot de peterselie zacht is geworden.

Doe de kikkererwten en het citroensap in de keukenmachine en maak er een puree van.

Roer er het uien-kruidenmengsel door en daarna de sesamzaadjes.

Schep de hummus in een kommetje en garneer met citroen, kerstomaat en verse takjes peterselie.