Home > Recepten

Hummus bi tahina 2

180 gr 1 nacht geweekte kikkererwten

sap van 2 limoenen

3 teentjes knoflook

zout

1 1/2 dl tahinapasta

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel paprika

1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Sausjes; Borrelhapjes; Midden-Oosten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de kikkererwten 1 uur in water tot ze erg zacht zijn.

Giet ze af en bewaar er een paar om te garneren.

Pureer de rest.

Voeg de limoen, knoflook, zout en tahinapasta toe en pureer verder tot een crème-achtige massa ontstaat; voeg eventueel wat water toe.

Breng op smaak en decoreer met paprika, gemengd met olijfolie, met peterselie en met een paar hele kikkererwten.

Notities

Serveer met Arabisch brood of pitabrood.