Home > Recepten

Falafel 04

500 gr foul nabed (gedroogde grote witte bonen)

2 fijngehakte rode of Spaanse uien

2 grote uitgeperste tenen knoflook

1 bosje fijngehakte peterselie

2 theelepels gemalen komijn

2 theelepels gemalen koriander

1/2 theelepel bakpoeder

zout en cayennepeper

olie om te frituren
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Midden-Oosten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de bonen 24 uur in koud water. Haal er eventueel het vel af als dat nog niet is gebeurd.

Giet ze af en pureer ze.

Meng ze met de uien, knoflook, peterselie, komijn, koriander, bakpoeder, zout en cayennepeper.

Kneed tot een soepele massa en laat die minstens 30 minuten rusten.

Pak hoeveelheden ter grootte van een walnoot en maak platte, ronde koekjes van ongeveer 3 cm diameter.

Laat die nog eens 15 minuten staan en frituur ze dan goudbruin.

Notities

Serveer met een tomaten- en komkommersalade.