Home > Recepten

Falafel met muntyoghurt

350 gr droge kikkererwten

olijfolie

1 ei

3 teentjes knoflook

1 kleine ui

2 theelepels shoarmakruiden

zout, peper uit de molen

2-3 beschuiten

sesamzaad

1/4 liter biogarde-yoghurt

± 6 muntblaadjes of gedroogde munt
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Midden-Oosten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de kikkererwten een nacht in 1/2 liter water.

Kook ze de volgende dag 1/2 uur, laat ze uitlekken, dep ze droog en draai ze in de foodprocessor of blender tot een puree.

Voeg al draaiend 1 1/2 eetlepel olijfolie, het ei, 2 teentjes knoflook, het schoongemaakte uitje, 1 theelepel shoarmakruiden, 1 theelepel zout en een flinke draai peper toe en draai het tot een gladde pasta.

Verkruimel de beschuiten en meng ze erdoor.

Voeg als het te slap is, eventueel nog wat beschuitkruim toe.

Draai van de massa stuitergrote balletjes.

Rol die door het sesamzaad en bak ze in een flinke laag olijfolie (of in de frituurpan) per 3-4 tegelijk rondom goudbruin in ± 4 minuten en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Meng voor de saus de yoghurt met 1 teentje knoflook uit de pers en de geknipte muntblaadjes of 1 eetlepel gedroogde munt.

Notities

Lekker met gestoofde courgette, okra's of sperziebonen en dikke frites.