Home > Recepten

Vlees met courgettes en kikkererwten

2 gehakte uien

2 teentjes knoflook

60 gr boter of 3 eetlepels olie

1 kg mager stoofvlees van rund of lam, in blokjes

3 eetlepels tomatenpuree

60 gr 1 nacht geweekte kikkererwten

zout, zwarte peper

1 theelepel gemalen allspice

1 kg courgettes in schijfjes
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Rundvleesgerechten; Groentegerechten; Egyptisch
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de gehakte uien en de hele teentjes knoflook in olie of boter goud- bruin.

Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.

Roer er de tomatenpuree en de geweekte en uitgelekte kikkererwten door en bedek alles met water.

Kruid met peper, zout en allspice.

Breng aan de kook, roer door elkaar en doe een deksel op de pan.

Laat 1 1/2 uur sudderen.

Voeg de courgettes toe en laat nog 1/2 uur sudderen of tot alle ingredienten heel gaar zijn en het vocht is opgeslorpt.

Zonodig kunt u tijdens het koken een beetje water toevoegen.

Proef of er nog kruiden bij moeten en dien warm op.