Home > Recepten

Shula kalambar (linzen met spinazie)

250 gr linzen

1 ui

1 teentje knoflook

bouquet garni

500 gr spinazie

1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar)

1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)

zout, peper

boter
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Iraans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de linzen met de ui, knoflook en het bouquet garni.

Giet ze af en laat ze uitlekken.

Kook de spinazie, laat ze uitlekken en hak ze niet te fijn.

Meng de spinazie met de linzen en de specerijen.

Laat het geheel warm worden en controleer de smaak.

Roer er een flinke klont boter door en dien meteen op met vers brood.

Notities

In middeleeuws Perzië werd dit gerecht gegeven aan zieke en herstellende personen. Maar om werkzaam te zijn, moesten de ingredienten door bedelen worden verkregen…