Shezifim Memulaim (pruimen, gevuld met gehakt) |
|
1 grote gesnipperde ui 2 eetlepels boter 350 gr lams- of kalfsgehakt 1 kop fijngehakte walnoten 1/4 kop grote rozijnen 2 theelepel zout versgemalen zwarte peper 30 kant en klare ontpitte gedroogde pruimen 4 eetlepels tomatensaus anderhalve kop water sap van 1 citroen 1/3 kop suiker |
|
BereidingBak de ui 5 minuten in de boter.Roer het lamsgehakt, de walnoten, rozijnen, 1 eetlepel zout en de peper tot een smeuïge massa. Doe in iedere pruim een balletje van dit mengsel en leg ze in een ovenschotel. Meng tomatensaus, water, citroensap, suiker, 1 theelepel zout en peper naar smaak en giet het over de pruimen. Sluit de schotel en braad het gerecht 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175C. |
Home > Recepten