Home > Recepten

Shezifim Memulaim (pruimen, gevuld met gehakt)

1 grote gesnipperde ui

2 eetlepels boter

350 gr lams- of kalfsgehakt

1 kop fijngehakte walnoten

1/4 kop grote rozijnen

2 theelepel zout

versgemalen zwarte peper

30 kant en klare ontpitte gedroogde pruimen

4 eetlepels tomatensaus

anderhalve kop water

sap van 1 citroen

1/3 kop suiker
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Kalfsvleesgerechten; Borrelhapjes; Israëlisch
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de ui 5 minuten in de boter.

Roer het lamsgehakt, de walnoten, rozijnen, 1 eetlepel zout en de peper

tot een smeuïge massa.

Doe in iedere pruim een balletje van dit mengsel en leg ze in een ovenschotel.

Meng tomatensaus, water, citroensap, suiker, 1 theelepel zout en peper naar smaak en giet het over de pruimen.

Sluit de schotel en braad het gerecht 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175C.