Kerriegehakt in pitabrood |
|
450 gr rundergehakt 50 gr gehakte ui 1 groene geschilde appel 40 gr ontpitte rozijnen 1 1/4 theelepel zout 1 theelepel kerrie 3 pitabroodjes 2 1/2 dl yoghurt 450 g bloem 1/2 theelepel zout 25 g verse gist 3 dl water |
|
BereidingBak onder voortdurend omscheppen de ui en het gehakt in de koekenpan met wat boter bruin.Verwijder overtollig vet en voeg de gehakte appel, rozijnen, zout en kerrie toe. Stoof afgedekt op laag vuur tot de appel net zacht is. Snijd de pitabroodjes horizontaal door en hol ze iets uit. Vul ze met een flinke lepel vleesmengsel en schep er wat yoghurt over pitabroodjes BROODJES: Roer de gist met wat lauw water glad en voeg de rest van het water toe. Zeef de bloem en het zout in een ruime kom, maak in het midden een kuiltje, voeg het gistmengsel ineens aan de droge ingredienten toe en meng het tot een stevig soepel deeg. Keer het op een met bloem bestoven werkblad om en kneed het 10 minuten door met met bloem bestoven handen tot het glad en soepel is en gemakkelijk van de kom loslaat. Maak er een bal van, doe die in een ingevette schaal en dek deze af. Laat staan tot het deeg tweemaal zo groot is geworden en terug veert als erop wordt gedrukt. Keer het deeg weer op een met bloem bestoven werkblad om en kneed het 2-3 minuten licht door. Verdeel het deeg in 8 stukken, kneed die licht door en vorm van elk stuk een bal. Rol elke bal op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ovaal van 1/2 cm dik, leg ze op een bakblik, dek de pita's af en laat ze staan tot ze sponsachtig zijn. Verwarm in de oven 2 bakplaten, leg op elke bakplaat 2 pita's, bestrijk ze met wat koud water en bak ze 10 minuten bij 200 C. Bak de rest van de pita's op dezelfde manier. |
Home > Recepten