Home > Recepten

Kip awsat

1 klein ongesneden brood

1 kip

2 eetlepels olie

sap van 1/2 citroen

1/2 theelepel koenjit (kurkuma, geelwortel)

witte peper

1 opengebroken kardamom

250 gr kippenlevers

sesamolie

kipbouillon

1/4 theelepel allspice

zwarte peper

60 gr gehakte pistaches

3 eetlepels peterselie

1 theelepel mint

sap van 1/2 citroen

1/2 theelepel rozewater

verse kruidentakjes
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Pâté's; Midden-Oosten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de bovenkant als deksel van het brood en hol het uit.

Kook de kip sofrrito: doe olie, citroensap, een koffiekop water, de koenjit, witte peper en kardamom in een grote pan, breng aan de kook en voeg de kip toe. Doe het deksel op de pan en kook de kip op een heel zacht pitje gaar, voeg nog wat kokend water toe.

Laat de kip in de pan afkoelen, haal er dan het vel en botten af en hak hem in stukken.

Giet er het vocht over en laat verder koelen.

Sauteer de kippenlevers 4 minuten in de olie, vermeng ze met allspice, peper en wat kippenvocht en doe ze door de keukenmachine.

Meng de pâté met het kippenvlees in een grote kom.

Voeg de pistaches, de peterselie, de munt en citroensap toe en meng dit er goed door; kneed het mengsel en doe er wat bouillon bij als het te droog is.

Maak het brood vochtig met bouillon, vermengd met een paar druppels rozewater.

Vul het met het kipmengsel, dat goed moet worden aangedrukt.

Bedek het met het brooddeksel, dat eveneens bevochtigd is.

Zet het in de koelkast tot het moet worden opgediend.

Notities

Snijd het in sneden en serveer met een sinaasappelsalade.