Kip op z'n Marokkaans |
|
200 gr kikkererwten zout 2 teentjes knoflook 1 prei 4 kippenpoten 2 eetlepels olie 1 eetlepel gemberpoeder 1 theelepel kaneelpoeder 1/2 theelepel koenjit peper 75 gr rozijnen 2 eetlepels fijngehakte peterselie |
|
BereidingWeek de kikkererwten een dag van tevoren in ruim water.Kook de erwten daarna in schoon water met wat zout gaar. Pel en snipper de knoflook. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Bak de kippenpoten in de olie rondom bruin. Fruit de knoflook, de prei, het gemberpoeder, het kaneelpoeder, de koenjit en wat peper en zout even mee. Schep er de gekookte kikkererwten en de rozijnen door en laat het gerecht 15 minuten zachtjes stoven. Garneer met de peterselie. NotitiesGeef er Marokkaans brood (of grof witbrood) en een wortelsalade bij. |
Home > Recepten