Home > Recepten

Varkensribbetjes met couscous

boter

20 varkensribbetjes van 8 cm lang

2 sjalotten

250 gr fijne erwtjes en worteltjes uit de diepvries

1 laurierblaadje

1 eetlepel griessuiker

200 gr couscousgries

1 eetlepel olijfolie

peper en zout
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Deegwaren
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt een klontje boter en bak de ribbetjes bruin en knapperig.

Kruid met peper en zout en laat ze in 30 minuten gaar worden.

Pel de sjalotten en snijd ze in hele dunne schijfjes.

Smelt een klontje boter en voeg er de sjalot, de erwtjes en de worteltjes aan toe.

Breng op smaak met het laurierblaadje, de suiker, peper en zout.

Voeg er een beetje water aan toe en stoof de groenten beetgaar.

Breng 3 dl licht gezouten water aan de kook.

Verwarm ondertussen de olijfolie en voeg er de couscous aan toe.

Laat even meebakken, draai het vuur uit en giet er het kokende water bij.

Roer het geheel goed om en laat 5 minuten zwellen tot alle vocht is opgeslorpt.

Zet de couscous nog even op het vuur en voeg er de groenten bij.

Schep de couscous, in het midden, op 4 warme borden en schik er 5 varkensribbetjes op.