Home > Recepten

Moghrabiye (Libanese Couscous)

500 gr couscous

1 kip

300 gr schapenkoteletten

3 eetlepels boter

1 theelepel zout

1 snuif peper

1 snuif komijn

1 snuif koriander

12 kleine uitjes

1 blik kikkererwten
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Schapenvleesgerechten; Libanees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng een pan water aan de kook en dompel de kip en het vlees er 3 minuten in onder.

Doe 1 eetlepel boter in een grote pan en laat het vlees en de kip goudbruin bakken.

Voeg de kikkererwten toe (als het om droge kikkererwten gaat, die de nacht tevoren geweekt hebben. Als het kikkererwten uit blik zijn, worden ze pas op het eind van de kooktijd toegevoegd).

Voeg peper, zout en de kruiden toe.

Bedek alles met kokend water en laat 1 uur op een middelmatig vuur sudderen.

Bak de uitjes in 1 eetlepel boter goudbruin en voeg ze bij het vleesmengsel.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak.

Dien alles apart op.