Home > Recepten

Groentencouscous

Ingredienten voor de groentemengeling:

2 uien

1 aubergine

500 gr pompoen

2 wortelen

boter

4 schorseneren of 1 courgette

2 3 theelepel harissa

2 gepelde tomaten

3 eetlepels tomatenpuree

1/2 liter groentebouillon

400 gr kikkererwten (uit blik)

50 gr rozijnen

1 theelepel zout



Voor de couscous:

2 eetlepels olijfolie

300 gr couscous

3 dl water

1 theelepel zout



Voor het garnituur:

2 eetlepels gehakte peterselie



In plaats van harissa kunt u ook curry en geraspte kokos gebruiken om de groenten op smaak te brengen.



De groentebouillon bestaat uit 1/2 liter water en 1 koffielepel vegetarische bouillonpasta of -poeder.
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Groentegerechten; Midden-Oosten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de groenten in grote stukken.

Fruit de uien, de aubergine, de pompoen en de wortelen 5 minuten in boter.

De schorseneren mogen vanaf het begin van de bereiding worden meegefruit.

Voeg de courgettes pas aan het eind van de bereiding toe.

Roer er na 5 minuten de harissa, de tomaten, de tomatenpuree en de bouillon door.

Breng het mengsel aan de kook en roer goed door elkaar.

Laat het 15 minuten op een laag pitje sudderen.

Roer er dan de kikkererwten en de rozijnen door.

Breng op smaak met het zout.

Bereid intussen de couscous.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pot, voeg de couscous toe en laat die roosteren tot hij goed warm is (3 minuten).

Breng ondertussen het water aan de kook met het zout, voeg de geroosterde couscous aan het gekookte water toe, roer door en laat nog 10 minuten zwellen naast het vuur.

Pluk de couscous dan met een vork uit elkaar.

Serveer het gerecht in een diep bord met de saus in het midden.

Strooi er wat peterselie over.