Home > Recepten

Barbari (Libanees brood)

(Voor 4 ovale broden van 30 cm lang)

30 gr verse gist of 1 1/4 zakje gedroogde gist

1 theelepel suiker

600 gr meel van harde tarwe (Italiaanse specialiteitenwinkel)

zout

2 eetlepels olijfolie
  • Omschrijving recept: Brood; Libanees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meet 3 1/2 dl handwarm water af.

Los de gist en de suiker in 4 eetlepels warm water op en zet het 10 minuten op een warme plek weg.

Zeef boven een kom het meel en 2 theelepels zout, maak een kuiltje in het midden en schenk er het gistmengsel, de rest van het water en de olijfolie in en meng tot een samenhangende deegbal ontstaat.

Kneed het deeg met de handen tot elastisch.

Leg de deegbal in een met olie ingevette kom en besprenkel hem met enkele druppels water.

Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur op warme plek rijzen tot het volume is verdubbeld.

Kneed het deeg even door en verdeel het in vier stukken.

Bestrijk elk deel met wat olie en rol het uit tot een rechthoek van 15 x 30 cm en 1 cm dik.

Maak in het deeg in de lengte 4 insnijdingen tot op 3 cm vanaf de rand en leg de broden op met meel bestoven bakplaten.

Bestuif de broden licht met bloem, dek ze met doeken af en laat ze nogmaals 10 minuten op een warme plek rijzen.

Verwarm de oven voor op 225 C en bak de broden in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin.

Laat ze op een rooster afkoelen.