Home > Recepten

Kikkererwtenbrood

3 koppen voorgeweekte kikkererwten

2 eetlepels olie

2 fijngesneden teentjes knoflook

1 grote gehakte ui

2 gehakte stengels selderij

2 fijngesneden wortels

1/4 kop tamari

1 theelepel komijnpoeder

1/4 theelepel kurkuma

3 eetlepels tahini

zout
  • Omschrijving recept: Brood; Midden-Oosten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de kikkererwten in een pan en kook ze 50 minuten of langer, tot ze gaar zijn.

Giet ze af, bewaar het kookvocht en pureer ze.

Verhit de olie in een grote pan en sauteer de uien en de knoflook 5 minuten.

Voeg de selderij, wortel, tamari, 2 theelepels peterselie, komijn, zout en kurkuma toe.

Roerbak tot de groenten gaar zijn.

Voeg ze bij de kikkererwtenpuree en meng goed.

Voeg er de tahini bij en meng goed.

Plaats alles in een groot broodblik en bak 45 minuten in de oven bij een temperatuur van 190C.

Notities

Serveer met salade.