Home > Recepten

Mosselen Shanghai

3 kg verse mosselen

50 gr boter

3 uien

1/2 liter water

1 stukje verse gember

100 gr gedroogde paddestoelen

1 blikje bamboescheuten

1 blikje sojakiemen

1 klein pakje baminoedels

zout

vloeibare zoetstof

cayennepeper

zoet-pikante sojasaus
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de paddestoelen 1 tot 2 uur van te voren wellen.

Snijd de ui in ringen en fruit ze in de hete boter.

Blus met water.

Laat de paddestoelen uitlekken, rasp met de gember en snijd de bamboescheuten in schijfjes.

Doe deze ingredienten, de sojakiemen en de baminoedels in de pan en laat ze op matig vuur koken tot de bamboescheuten gaar zijn.

Breng het kooknat met zout, zoetstof, cayennepeper, sojasaus en eventueel nog wat gember op smaak.

Voeg de mosselen toe en kook alles op middelhoog vuur tot de schelpen open staan.