Home > Recepten

Mosselen 'Napoli'

3 kg verse mosselen

200 gr uien

2 takjes verse tijm en rozemarijn

1 bosje peterselie

1/4 liter droge witte wijn

1 el olijfolie

1 blik geschilde tomaten (800 gram)

4 teentjes knoflook

zout

vers gemalen peper

1 schepje suiker
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de uien in stukjes.

De wijn, de helft van de uien, de peterselie, tijm en de rozemarijn in een grote pan doen en aan de kook brengen.

De mosselen toevoegen en laten koken, totdat de schelpen zich openen.

Met een schuimspaan in een voorverwarmde schaal doen.

Tussendoor de rest van de uien in de olie glazig bakken. Tomaten in stukjes snijden en met het vocht bij de uien doen. Knoflook persen en aan de tomaten toevoegen.

De tomatenmoes met het kookvocht van de mosselen mengen en zout, peper en suiker toevoegen.

De saus over de mosselen gieten en met de rest van de grof gehakte peterselie garneren.