Home > Recepten

Mosselen met groente, Italiaanse

2 kg verse mosselen

1/2 kopje olijfolie

1/2 kg aardappelen

2 uien

2 zucchini's (courgette)

4 tomaten

1/4 liter droge witte wijn

1/4 liter water

tijm

basilicum

zout

peper
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de aardappelen en stoof ze 10 minuten in de hete olijfolie.

Schil ondertussen de uien en snijd ze in ringen. Was de zucchini’s en snijd ze in schijven. Snijd de tomaten kruisgewijs in, blancheer ze en snijd ze in blokjes.

Doe de uien, de zucchini's en de tomatenblokjes telkens om de 5 minuten in de pan en laat het geheel zachtjes stoven.

Voeg de witte wijn en het water toe en breng met de kruiden op smaak.

Doe de mosselen in de pan en laat ze koken tot de schelpen open staan.

Roer ondertussen het gerecht voorzichtig met een schuimspaan om zodat de mosselen gelijkmatig gaar worden.