Vissoep, Catalaans |
|
1.5 kg verse mosselen 1 verse inktvis van circa 500 gr 500 gr visfilet 125 gr grote garnalen 2 uien 2 teentjes knoflook 100 gr rookvlees 500 gr vleestomaten 2 groene paprika's 40 gr roomboter 50 gr gemalen amandelen 1 laurierblad 1 mespunt saffraanpoeder 1/4 liter droge witte wijn 1/4 liter water 1 blik artisjokhartjes zout witte peper |
|
BereidingSpoel de inktvis goed af onder stromend koud water, verwijder de ingewanden en de inktzak. Keer de mantel binnenste buiten en verwijder stukjes kraakbeen. Snijd de mantel in ringen en de tentakels in kleine stukken.Was de visfilets, dep ze droog, snijd ze in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Schil de uien en de knoflook en hak ze fijn. Snijd het rookvlees in dobbelsteentjes. Snijd de tomaten kruisgewijs in, blancheer ze, ontvel ze, verwijder de pitjes en snijd ze in blokjes. Ontpit de paprika's en snijd ze in blokjes. Verhit de roomboter en fruit al roerende de uien, de knoflook en het rookvlees. Voeg de amandelen, de paprika's, de tomaten, het laurierblad, de saffraan, de wijn, het water en de mosselen toe en laat alles opkoken. Kruid de inktvis, het visfilet, de garnalen en de in vieren gesneden artisjokharten met zout en peper. Doe ze in de pan en laat alles 20 minuten gaar worden. Breng het met zout, peper en citroensap op smaak. |
Home > Recepten