Home > Recepten

Mosselen met groente

2 kg verse mosselen

750 gr gekookte aardappelen in de schil

40 gr roomboter of boter

2 uien

zout

peper

500 gr vleestomaten

1 bosje dille
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de mosselen in licht gezouten water aan de kook. Temper de warmtebron en laat de mosselen zachtjes gaar koken tot de schelpen open staan.

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.

Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg de aardappelen toe.

Bak ze tot ze goudgeel zijn en voeg de gesnipperde uien toe.

Bestrooi het geheel met zout en peper.

Dompel de tomaten afwisselend in kokend en koud water, ontvel ze, snijd ze in vieren en verwijder de pitten.

Schrik de gekookte mosselen onder koud water af, neem ze uit de schelpen en voeg ze met de tomaten aan de aardappelen toe.

Laat alles nog 5 minuten gaar worden.

Breng het gerecht met zout en peper op smaak en bestrooi het met gehakte dille.