Mosselsalade, eenvoudig |
|
1.5 kg verse mosselen 1/4 liter gezouten water 1 ui (50 gr) enkele peperkorrels 200 gr prei 200 gr wortelen 2 el droge witte wijn 1 el citroensap 1 theelepel currypoeder uienpoeder 2 el mayonaise (50 % vet) 1 el crème fraîche 1 el magere yoghurt zout peper vloeibare zoetstof enkele blaadjes sla |
|
BereidingSnijd de ui in ringen en breng ze met de peperkorrels en de mosselen in 1/4 liter zout water aan de kook tot de mosselen open staan. Haal de mosselen met een schuimspaan uit het kooknat en doe ze in een schaal.Maak de prei en de wortelen schoon en was ze. Snijd de prei in stukjes en de wortelen in fijne repen (à la julienne). Kook de groente 5 minuten in het kooknat en giet ze af. Bereid met de witte wijn, het citroensap, de curry- en de uiepoeder, de mayonaise, de crème fraîche en de magere yoghurt een marinade. Breng deze met de kruiden pikant op smaak. Beleg 4 borden met enkele gewassen en drooggedepte blaadjes sla en de mosselen die u ondertussen uit de schelpen heeft genomen. Schenk de saus over de salade. |
Home > Recepten