Home > Recepten

Zeevruchtentaart

500 gr gekookte mosselen

500 gr Sint Jacobsschelpen

150 gr grote garnalen

250 gr bloem

175 gr roomboter

1 snufje zout

4 el water

1/8 liter bouillon

1 mespunt nootmuskaat

1 mespunt knoflookpoeder

1 bosje peterselie
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Schelpdiergerechten; Garnalengerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bereid het taartdeeg van 225 gr bloem, 150 gr roomboter, zout en water.

Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.

Gebruik het resterende bloem en de roomboter voor een lichte roux, blus met de bouillon en laat alles even opkoken.

Breng met zout, peper en nootmuskaat op smaak.

Rol het deeg uit en leg het in een beboterde springvorm. Prik het met een vork herhaaldelijk in en bak het 15 minuten in de voorverwarmde oven bij een temperatuur van 220°lichtgeel.

Verdeel de mosselen, de Sint Jacobsschelpen en de garnalen over de taart.

Kruid met nootmuskaat en knoflookpoeder.

Giet de roux erover en zet de taart nog 10 minuten in de oven.

Bestrooi ze met de gehakte peterselie en dien het gerecht onmiddellijk op.