Home > Recepten

Mosselpasteitjes 'Windsor'

1/2 kg verse mosselen

elk 1/4 liter droge witte wijn en water

4 kant en klare bladerdeegpasteitjes

2 hardgekookte eieren

2 sjalotjes

1 eierdooier

elk 1 el gehakte peterselie en dille

2 blaadjes gehakte munt

4 el grofgemalen Edammer kaas

witte peper

zout

citroensap

vloeibare zoetstof
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de mosselen circa 10 minuten in licht gezouten water tot de schelpen open staan. Snijd de harde eieren in kleine blokjes, hak de uien fijn.

Meng dit met de eierdooier en de kruiden en breng de massa met zout, peper, enkele druppels citroensap, zoetstof en een scheutje wijn op smaak.

Bak ondertussen de pasteitjes in de oven voor.

Neem de mosselen uit de schelpen en meng ze met het ei-kruidenmengsel.

Vul de pasteitjes, bestrooi ze met de kaas en gratineer ze circa 5 tot 8 minuten in de oven.