Home > Recepten

Appelbeignets van bierbeslag

125 gr gezeefde bloem

1 1/2 dl oud bruin

1 eierdooier

1 eiwit

1/4 dl slaolie

3 gr zout

3 zure appels (goudrenetten of bellefleurs)

frituurolie





In plaats van appels kunt u ook dunne schuiven ananas, of geschilde, gehalveerde en in stukjes gesneden banaan gebruiken.
  • Omschrijving recept: Gebak; Nederlands
  • Aantal Porties: 15
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de appels, boor ze uit en snijd ze in niet te dikke plakken.

Roer de gezeefde bloem met het bier flink met een garde door, zodat er geen klontjes meer zijn.

Voeg de eierdooier, het zout en de slaolie aan het mengsel toe en roer dit tot een gladde massa.

Neem een vetvrije beslagkom, klop hierin vlak voor gebruik het eiwit op tot een stevig schuim en spatel dit door het beslag (doe dit voorzichtig en niet te lang).

Wentel de vruchten door het beslag, leg ze in de hete olie (170°C) en bak de beignets lichtbruin en gaar en neem ze met een lardeerpen of breinaald uit de olie.

Tip:

Bak eerst één beignet in de olie; als er onder het bakken geen gaatje in de beignets komt, is het beslag te dik en moet u er wat bier bijvoegen.