Home > Recepten

Gingerbread

225 gr bloem

1/2 theelepel zout

1 theelepel gemberpoeder

1 1/2 theelepel bakpoeder

100 gr bruine basterdsuiker

90 gr boterklontjes

175 gr stroop

1 1/2 dl melk

1 klein ei

75 gr rozijnen

50 gr bakgember
  • Omschrijving recept: Gebak; Iers

Bereiding

Zeef in een kom 225 gr bloem, 1/2 theelepel zout, 1 theelepel gemberpoeder en 1 1/2 theelepel bakpoeder.

Verwarm in een pan al roerend 100 gr bruine basterdsuiker en 90 gr boterklontjes en roer dit glad.

Voeg geleidelijk 175 gr stroop en 1 1/2 dl melk toe en roer het glad.

Laat het mengsel wat afkoelen en roer het bij het droge mengsel.

Meng er 1 klein ei, 75 gr rozijnen en 50 gr bakgember door.

Schep het mengsel in een met bakpapier beklede (brood- of cake)vorm van 23 cm lengte en bak het 1 uur bij 180°C.

Laat het 'brood' op een rooster uitdampen.

Notities

Op 6 januari vieren de Ierse vrouwen hun eigen feest, met een feestelijke heemiddag, waarop deze gemberkoek een glansrol heeft. De drukte van de feestdagen is daarna over, het gewone leven begint weer!



Serveer het met roomboter.